RSS

Masa rotunda la Balti «Cooperarea – modalitate eficienta de prevenire a consumului de droguri»

26 aug.

masa rotunda 042La data de 26 iunie, 2009 Ziua mondiala de prevenire a consumului de droguri si combatere a traficului ilicit de droguri, Asociatia «Tinerii pentru Dreptul la Viata», filiala Balti in cooperare cu Uniunea pentru Prevenirea HIV/SIDA si Reducerea Noxelor din Moldova , Sectia Sanatate a Primariei mun. Balti a organizat masa rotunda cu genericul «Cooperarea – modalitate eficienta de prevenire a consumului de droguri». Evenimentul a implicat participarea reprezentantilor tuturor structurilor active in domeniul prevenirii consumului de droguri, asistentei psiho-sociale adresate persoanelor dependente de droguri, combaterii traficului ilicit de droguri din mun. Balti.

Discutiile in cadrul mesei rotunde au fost focusate asupra activitatilor implementate in cadrul Strategiei municipale de combatere a narcomaniei (2007-2009) imbunatatirii si extinderii activitatilor organizate, necesitatea reconstituirii in municipiul Balti a Grupului de Lucru/Comitetului municipal responsabil de implementarea acestei strategii, implicarea ONG-urilor specializate in elaborarea noii Strategii si aplicarea ei. Importante elemente ale mesei rotunde au constituit prezentarea activitatii de prevenire a consumului de droguri in mediul tinerilor, realizata de Asociatia «Tinerii pentru Dreptul la Viata», Balti si prezentarea activitatii de asistenta psiho-social adresata persoanelor dependente de droguri realizata de Asociatia de Binefacere «Viata Noua».

Un deosebit interes participantii mesei rotunde au manifestat vizavi de subiectul implementarii Tratamentului de Substituie cu Metadona in mun. Balti. La finele mesei rotunde, participantilor a fost prezentat spotul video si spotul audio la subiectul prevenirea consumului de droguri in mediul tinerilor, realizate in cadrul programului “Prevenirea consumului experimental de droguri in mediul adolescentilor si tinerilor din Balti”, sustinut financiar de „The Black Sea Trust for Regional Cooperation, a Project of the German Marshall Fund”.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: