RSS

Seminarul “Tratament de Substitutie cu metadona”, la Bălţi

26 aug.

In scopul unei promovari mai eficiente a Programului de Tratament de Substitutie cu metadona in mediul utilizatorilor de droguri injectabile din mun. Balti, Asociatia “Tinerii pentru Dreptul la Viata”, filiala Balti a organizat la data de 28 iulie 2009 un seminar informativ la acest subiect cu participarea d-nei Fiodorova Lilia, medic-narcolog, Dispensarul Republican de Narcologie. Seminarul a fost adresat in special lucratorilor outreach si specialistilor Programului de Reducere a Riscurilor implementat in Balti, care ulterior, detinind informatie veridica despre Tratamentui de Substitutie cu metadona, vor informa beneficiarii programului.

In aceeasi perioada Asociatia “Tinerii pentru Dreptul la Viata”, Balti a lansat studiul express de evaluare a nivelului de informare a utilizatorilor de droguri injectabile din mun. Balti cu privire la Tratamentul de substitutie cu Metadona, rezultatele caruia vor permite o abordare informationala mai eficienta si combaterea miturilor cu privire la acest subiect.

Incepind cu luna septembrie 2009, in acelasi context, vor fi organizate mai multe seminare informative pentru presonalul medical si colaboratorii Comisariatului de Politie Balti care vor avea drep scop atit sa-i informeze despre tratamentul de substitutie cu metadona cit si sa combata atitudinea discriminatorie comunitara fata de utilizatorii de droguri in general si a celor implicati in tratamentul de substitutie in special.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: