RSS

Voluntarii de la Médecins du Monde fac teatru şi oferă alternative

02 mart.

Dorinţa de a învăţa ceva nou, de a obţine abilităţi, şi mai ales de a ajuta societatea în care trăiesc, mi-a dat imbold de a renunţa la pasivitatea tradiţională  şi de alege nu doar să fiu informată, dar şi de a-mi informa semenii, prin a deveni voluntar la organizaţia Médecins du Monde (MdM) din Bălţi.

În activitatea mea de voluntar la Médecins du Monde promovez diverse activităţi informaţional – educaţionale la tema prevenirii traficului de fiinţe umane, beneficiez de ocazia de a fi instruită şi de a cunoaşte esenţa şi scopul educaţiei nonformale. Un instrument puţin cunoscut în Moldova, dar interactiv de realizare al educaţiei nonformale este teatrul educaţional cu elemente de teatru forum, în care voluntarii MdM au fost recent instruiţi. Acesta constă în pregătirea unui scenariu la tematicile stringente al societăţii, care îi permite auditoriului să intervină (fără a fi pe scenă) în derularea evenimentelor prezentate şi să schimbe mersul întregului scenariu, pentru a soluţiona problema discutată.

Publicul are şansa de a reflecta printr-o altă prismă despre problemele sociale actuale şi de a găsi soluţia optimă pentru rezolvarea acestora, de a se convinge că ei pot să îşi schimbe viaţa şi că sunt capabili de aceasta. Dat fiind specificul activităţii MdM, prin teatrul educaţional cu elemente de teatru forum spectatorii sînt informaţi despre pericolele şi „capcanele” traficului de fiinţe umane şi cum să se protejeze de acest fenomen grav al societăţii din Moldova.

Citeşte mai departe»

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: