RSS

Atelier “Managementul de caz şi Interviul Motivant” la Bălţi

22 mart.

La data de 18-19 martie curent,  24 persoane (asistenţi sociali, psihologi, consultanţi de la egal la egal) implicate în activitatea celor patru Centre comunitare de asistenţă psiho-socială a persoanelor dependente de substanţe psiho-active din Chişinău, Cahul, Bălţi şi Tiraspol au participat la atelierele “Managementul de caz”/18 martie şi “Interviul Motivant”/19 martie. Atelierele au fost organizate de Asociaţia “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, filiala Bălţi în cadrul proiectului “Introducing the continuum of care”, proiect de parteneriat cu Asociaţia olandeză “Mainline”.

D-na Lilia Parascan, specialist principal Direcţia Asistenţă Socială, Protecţie a familiei şi copilului, a prezentat metodologia managementului de caz în lucrul cu grupurile vulnerabile, elaborarea planului individual de intervenţie, metodele de evaluare a situaţiei beneficiarului. O atenţie deosebită a fost acordată descifrării cazurilor şi a situaţiilor deja apărute în lucrul cu beneficiarii centrelor.
D-na Valentina Priţcan, doctor conferenţiar în psihologie a prezentat Interviul Motivant în calitate de metoda de consiliere şi aplicarea acestei metode în lucrul cu persoanele dependente de substanţe psiho-active.
Scopul organizării atelierelor constituie asigurarea instruirii continue a specialiştilor implicaţi în activitatea Centrelor comunitare de asistenţă a persoanelor dependente de substanţe psiho-active şi elaborarea unui mecanism unic în abordarea drogdependenţei.
Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: