RSS

Curs de instruire „Implicarea tinerilor în promovarea Drepturilor”, la Bălţi

28 apr.

În perioada 23-25 aprilie 2010, Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi a organizat un Curs de instruire pentru 20 tineri din localităţile de Nord a Moldovei – „Implicarea tinerilor în promovarea Drepturilor”, în cadrul implementării programului „Conştientizarea importanţei respectării drepturilor omului şi dezvoltarea abilităţilor democratice în rîndurile tinerilor din Nordul Moldovei”.

În scopul familiarizării cu anumite concepte de bază din domeniul „drepturile tinerilor”, în prima zi au fost invitaţi, în calitate de moderatori, reprezentanţi ai organelor juridice Veceslav Ţurcan şi Maxim Belinschi, membri ai Biroului Avocaţilor din Moldova şi a organizaţiei apolitice “Amnesty International Moldova”. Procesul de instruire s-a desfăşurat eficient, deoarece conţinutul, complicat doar la prima vedere, a fost bine conştientizat prin analiza unor exemple concrete. Următoarele două zile au decurs neobişnuit, datorită inginiozităţii şi profesionalismului Oxanei Buzovici, directorul Asociaţiei “Centrul pentru Drepturile Copiilor şi Tinerilor din Bălţi”. Au fost utilizate diverse metode de instruire “de la Egal la Egal”, expuneri libere, studii de caz, jocuri cognitive şi distractive, oferindu-se fiecărui participant posibilitatea să se manifeste. Momentul, în jurul căruia s-au rotit activităţile, pe parcursul întregului training, a  fost conţinutul original al filmului social “Eu am drepturi!!!”, creat în cadrul aceluiaşi program. În urma cursului de instruire participanţii vor promova sesiunile de informare, în perioada mai – iunie 2010, scopul cărora este conştientizarea importanţei respectării drepturilor omului şi dezvoltarea abilităţilor democratice în rîndurile tinerilor din Nordul Moldovei.

Cursul de instruire„Implicarea tinerilor în promovarea Drepturilor” a fost finanţat de Black See Trust, The German Marshal Fund for Regional Cooperation.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: