RSS

Seminare Informative în cămine, Bălţi

02 iun.

În perioada 19-20 mai 2010, grupul de voluntari ai Asociaţiei „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă ” Bălţi, au dat start fazei incipiente ale activităţiilor de informare a tinerilor cu grad crescut de vulnerabilitate la compartimentul prevenirii HIV, din cadrul proiectului „Tineri Informaţi Protejaţi”. Astfel, primii norocoşi au fost studenţii ce locuiesc în Căminul nr. 2  al Colegiului Politehnic, Bălţi. Cursul informativ s-a desfăşurat în două etape:

  • Informaţii generale despre HIV/SIDA
  • Formarea competenţelor practice de prevenire HIV

Cele două seminare au fost promovate pentru 24 de tineri, cuprinşi între vîrsta de 15-21 de ani. Datorită  interesului profund a tinerilor faţă de conţinutul tematic relatat, tinerilor formatori-voluntari le-a reuşit dezvoltarea unor aptitudini elementare de prevenire a infectării cu HIV. Momentele ce au surprins formatorii sunt miturile ce persistă în rîndul tinerilor locatari ai căminului respectiv, ceea ce a generat o discuţie aprinsă în scopul demonstrării falsităţii lor.

La finele seminarelor studenţii au primit un set de materiale informative, fiind înştiinţaţi despre  organizaţiile prestatoare de servicii prietenoase tinerilor şi celor infectaţi de HIV. La fínele seminarului, participanţii au fost rugaţi să completeze anchetele de evaluare, în urma examinării cărora s-a depistat că tinerii salută aceste seminare pe parcursul cărora au aflat informaţii noi, interesante şi cel mai important “corecte”.

 

Activitate organizată cu suportul financiar Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare a Sistemului Sănătăţii (UCIMP) din grantul Fondului Global pentru combaterea SIDA, TB şi Malariei, prin Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri (CNRT).

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: