RSS

Tabăra de vară “Tineri Informaţi Protejaţi”

09 iul.

În perioada 28 iunie – 04 iulie, 2010, echipa Asociaţiei “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” a petrecut o săptămînă de neuitat alături de voluntarii săi. Cele 7 zile – atît a durat tabăra de vară – au lăsat amintiri plăcute tuturor participanţilor: voluntari ce s-au implicat în activităţile Asociaţiei timp de un an de zile, tineri (selectaţi în urma seminarelor de profilaxie HIV, organizate în căminele studenţeşti din mun. Bălţi) ce au hotărît să se iniţieze în activitatea de voluntariat şi reprezentanţii Asociaţiei TDV.

Organizată la Soroca, pe malul Nistrului, tabăra a trecut sub genericul “Tineri Informaţi Protejaţi”. Activităţile desfăşurate au avut drept scop atît promovarea modului sănătos de viaţă (profilaxia consumului de droguri, prevenirea răspîndirii HIV), cît şi cunoaşterea reciprocă, formarea spirirului de echipă, dezvoltarea capacităţilor de comunicare şi gestionarea conflictelor, abilităţilor de organizare şi desfăşurare a seminarelor prin metoda “de la egal la egal”. Voluntarii cu experienţă s-au implicat activ în informarea tinerilor din cămine, care au dat dovadă de interes profund vizavi de temele abordate, atîrnîndu-se cu responsabilitate, creativitate şi ingeniozitate faţă de toate însărcinările de grup şi individuale. Pe lîngă activităţile prevăzute de agenda taberei, participanţii au vizitat multe locuri pitoreşti: Cetatea Sorocii, Lumînarea Recunoştinţei, Mănăstirea de la Cosăuţi. Un moment plăcut, la finele taberei, a fost înmînarea certificatelor de participare celor 16 tineri, deja informaţi şi deci protejaţi. Aceşti tineri vor prelua desfăşurarea seminarelor inforamative de profilaxie HIV din toamna a. 2010.

Activitate finanţată de Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare  a Sistemului Sănătăţii (UCIMP) din grantul Fondului Global pentru combaterea SIDA, TB şi Malariei, prin Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri (CNRT)

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: