RSS

Activităţi de preveniree a HIV/SIDA

08 oct.

În vederea realizării obiectivelor  stipulate în cadrul proiectului “Tineri Informaţi Protejaţi”, echipa de voluntari ai Asociaţia “Tinerii pentru dreptul la viaţă, Bălţi”, începînd cu luna septembrie a anului curent, a dat start activităţii de  prevenire şi diminuare a  riscurilor, asociate relaţiilor sexuale neprotejate, în rîndul adolescenţilor şi tinerilor cu risc sporit de vulnerabilitate, cuprinşi între vîrsta de 15-23 de ani, din căminile studenţeşti a instituţiilor de învăţămînt, din mun. Bălţi.

Modulul informativ a cuprins  cinci cămine studenţeşti, la care au participat 133 de tineri-studenţi ai Universităţii de Stat “Alecu Russo”, Bălţi şi Colegiul Pedagogic “Ion Creangă”.

Activitatea  de prevenire a inclus seminare informative desfăşurate în două cicluri:

1. Informaţii generale despre HIV/SIDA;

2. Formarea competenţelor practice de prevenire HIV

La desfăşurarea seminarelor au participat atît voluntarii cu experienţă, cît şi voluntarii recrutaţi şi instruiţi la începutul anului curent de învăţămînt. A fost constat faptul că studenţii din cursurile mai mari deţin mai multă informaţie referitor la temele abordate, însă au demonstrat o deschidere spre comunicare, aprofundîndu- şi cunoştinţele, prin întrebări suplimentare şi discuţii asupra unor studii de caz concrete propuse atît de voluntarii-formatori cît şi ei înşişi.

La finele fiecărui ciclu, cunoştinţele acumulate de tineri au fost evaluate prin intermediul anchetelor. Analiza acestora a demonstrat  impactul pozitiv al întîlnirilor, bazate pe o comunicare “de la egal la egal “, care a favorizat înregistrarea rezultatelor pozitive referitor la “Căile de infectere cu HIV şi Metodele de protecţie”. Tinerii au primit informaţii cu privire la organizaţiile din mun. Bălţi care prestează servicii de profilaxie HIV, plecînd cu un set de materiale informative cu referire la acest subiect.

Activitate organizată cu suportul financiar Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare a Sistemului Sănătăţii (UCIMP) din grantul Fondului Global pentru combaterea SIDA, TB şi Malariei, prin Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri (CNRT).

 

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: