RSS

Road Show-urile continuă

05 nov.

Road Show-urile “Schimbarea perceptiei publice asupra PRR și a consumatorilor de droguri în Rep. Moldova”, oraganizate în cadrul proiectului UORN ”Asigurarea sustenabilității, PRR prin inițierea finanțării din cadrul resurselor bugetare naționale” au continuat și în luna octombrie. De data aceasta au fost organizate 9 întîlniri, dintre care 3 în Fălești și 6 în mun. Bălți.

Instituțiile gazdă de la Fălești, care au delegat reprezentanți pentru participare au fost: Centrele Medicilor de Familie (97 asistente medicale), Secția Asistență Socială (9 persoane), Comisariatul de Poliție (48 persoane). Vizionarea filmului documentar “Eu și Noi”, cu care începe fiecare Road Show, s-a dovedit a fi un bun pretext pentru inițierea unei discuții vizavi de consumul de droguri și imaginea consumatorului de droguri atît la nivel de republică, cît și la nivel de raion. Asistentele medicale și reprtezentanții Secției Asistență Socială au recunoscut faptul că dependența necesită o abordare complexă și au menționat importanța unei conlucrări între instituțiile medicale și sociale cu alte diverse instituții implicate, direct sau tangențial, în lucrul cu utilizatorii de droguri injectabile, inclusiv și cu Programul de Reducere a Riscurilor, care si-a demonstrat eficacitatea de-a lungul anilor de implementare. Mai rigid au reacționat reprezentanții Comisariatului de Poliție, dar care, pînă la urmă, au recunoscut faptul că metodele de lucru cu utilizatorii de droguri utilizate de ei, la moment, trebuie revăzute, reajustate la condițiile actuale.

La Bălți dialogul a fost axat pe reprezentanți ai Oficiului Forței de Muncă, ai Universității de Stat A. Russo, profesori de educației civică, diriginții claselor liceale, directori adjuncți pe educație din școli de cultură general, licee, școli vocaționale și colegii și a cupris, în jur de 120 persoane. Toți cei ce au fost implcați în discuție au acceptat faptul că Programele de Reducere a Riscurilor și-au demonstat, în timp, eficacitatea și au menționat importanța stabilirii unei legături de parteneriat activ între instituțiile de învățămînt din Bălți și Asociația TDV, care implementează acest program în capital de nord a republicii.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: