RSS

Ziua tuturor sfinţilor, la Bălţi

08 nov.

La 28 octombrie, AO „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă, Bălţi” a desfăşurat în incinta Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „ATIS” activitatea dedicată petrecerii timpului liber programată în cadrul proiectului „Tineri Informaţi Protejaţi”.

Activitatea a purtat conţinutul şi aspectul sărbătorii de „HELLOWEEN”. La organizarea şi desfăşurarea sărbătorii au participat 10 tineri selectaţi din căminele studenţeşti în cadrul seminarelor informative cu tematica „Profilaxia virusului HIV”, din semestrul II, şi 15 voluntari a organizaţiilor „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă, Bălţi” şi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „ATIS”, care au avut o contribuţie activă în proiectul dat.

Sărbătoarea a inclus în sine mai multe aspecte organizatorice interactive propuse şi realizate atît de tierii participanţi cît şi iniţiatorii acestei activităţi:

  • amenajarea sălii cu elemente specifice sărbătorii
  • pregătirea costumelor
  • elaborarea şi prezentarea unui scenariu tehnic (muzică, filme, prezentări PowerPoint)
  • realizarea unor activităţi şi concursuri cu participarea tinerilor
  • masa de sărbătoare

Responsabili de amenajarea sălii, elaborarea şi prezentarea scenariului tehnic au fost cîţiva voluntari selectaţi din timp, care au pregătit aceste elemente într-un mod foarte creativ şi interactiv, fiind o surpriză deosebită pentru ceilalţi participanţi.

Costumele pe care le-au purtat tinerii au fost dintre cele mai infricoşătoare şi deosebite: vampiri, zîne bune, îngeraşi, draconi…

Participanţii au fost integraţi pe parcursul sărbătorii în diferite concursuri:

  • cel mai deosebit costum
  • cel mai frumos machiaj de halloend
  • cel mai impresioant dovleac-fantomă confecţioat

la finele cărora au fost şi premiaţi.

Sărbătoarea a finisat în ritm de disco şi masă de sărbătoare pentru tineri, iar impresiile participanţilor au fost dintre cele mai bune.

Tinerii selectaţi din căminele studenţeşti în urma desfăşurării acestei activităţi au luat un exemplu interesant şi sănătos de petrecere a timpului liber, dornici chiar să se integreze în continuare în activităţile de voluntariat a organizaţiei, iar voluntarilor le-a făcut plăcere să facă o colaborare de sărbătoare cu un grup nou de tineri.

Activitate finanţată de către Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare  a Sistemului Sănătăţii (UCIMP) din grantul Fondului Global pentru combaterea SIDA, TB şi Malariei, prin Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri (CNRT)

 

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: