RSS

24 martie – Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei

29 mart.

În această zi, la Bălţi a demarat campania “Împreună împotriva tuberculozei”, care va dura pîna la 30 aprilie, 2011. Iniţiatori ai activităţilor desfăşurate în cadrul acestei campanii sînt Asociaţia “Tinerii pentru dreptul la viaţă”, Bălţi şi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor “ATIS”. Diversele  activităţi de informare a populaţiei despre tuberculoză şi identificare timpurie a cazurilor de tuberculoză  în mediul grupurilor la risc urmează să acopere aria municipiului Bălţi şi se vor axa pe lucrul cu instituţiile de învăţămînt, cîminele studenţeşti şi unitatea militară (activităţi pentru populaţia generală) şi organizarea activităţilor outreach (pentru grupurile la risc, în special utilizatori de droguri injectabile).

Scopul campaniei este creşterea nivelului de informare, identificare timpurie şi implicare în tratament a persoanelor cu risc sporit de infectare în municipiul Bălţi.

Campania a început cu o acţiune de informare şi sensibilizare a populaţiei în piaţa V. Alexandri. Voluntarii ambelor organizaţii au distribuit romaniţe – simbol al aerului curat şi plămînilor sănătoşi, pe care erau inregistrate diverse afirmaţii despre ce este tuberculoza, căile de transmitere, numărul de persoane infectate pe parcursul unui an, etc. De asemenea a fost organizat un flash mob şi o anchetă cu scopul de a  evalua cunoştinţele populaţiei generale despre tuberculoză. Au fost anchetate 66 persoane cuprinse între vîrsta de 15-60 ani.

Analiza anchetei TB

 

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: