RSS

Ziua Internaţională Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

20 iun.

Campania „Sînt tînăr și optez pentru un Mod Sănătos de Viață”, lansată de Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți la începutul anului 2011, continuă. De data aceasta în vizor a intrat ziua de 26 iunie – Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri. Sîntem conștienți cu toții de faptul că traficul ilicit de droguri reperzintă una din problemele majore ale societăților moderne și continuă să creeze enorme prejudicii pentru sănătatea și bunăstarea națiunilor. Tînăra generație este cel mai vulnerabil grup în ceea ce privește implicarea în consum și dependența de droguri.

Amintim că activitățile desfășurate în această zi țin de sporirea eforturilor şi cooperării în vederea creării unei societăţi sănătoase – fără droguri. În acest scop, la 7 decembrie 1987, Adunarea Generală al Naţiunilor Unite a declarat ziua de 26 iunie drept Ziua Internaţională Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri.

La Bălți, această zi va fi marcată prin implicarea tineriilor în diverse activități informative, cum ar fi, de exemplu, seminarele tematice pentru beneficiarii și colaboratorii  centrelor comunitare din municipiu („Evrica”, „Drumul spre casă”, „Reîntoarcere”). De asemenea, copiii din tabăra „Olimpieț” vor putea vizita, între 17-24 iunie, expoziția „Drogul ucide”.

Această expoziție nu este o experiență nouă nici pentru cei din afară, nici pentru țara noastră. Fotografiile aparțin artistei suedeze Maria Söderberg și este dedicată Juliei Murtazin, o tînără de 16 ani, care a murit din cauza unei supradoze de heroina, şi prientenilor ei, care au murit din cauza drogurilor.  Maria Söderberg, de-a lungul a mai mulți ani, a documentat situaţia consumului de droguri din St Petersburg. Ea a fotografiat şi intervievat diferiți dependenți, rude ale acestora, reprezentanți ai poliţiei, medici, etc.  În 1998, a fost prezentată o expoziţie, cu denumirea foarte semnificativă – „Drug-killer”. Premiera a avut loc la Muzeul Etnografic din Sankt-Petersburg la 26 iunie, Ziua Internaţională a ONU anti-drog.

Alături de fotografiile expuse vor fi prezenți și reprezentanții AO “TDV”, Bălţi care vor putea răspunde la întrebările tinerilor vizitatori și vor răspîndi material informaționale.

Activitățile dedicate Zilei internaționale împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri este organizată de Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți cu suportul Direcției Tineret Învățămînt și Sport, Primăria mun. Bălți.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: