RSS

1439 persoane din Balti stiu cum e sa traiesti cu HIV

01 dec.

1439 mame, tati, frati, copiii din municipiul Balti stiu despre ceea se inseamna HIV si SIDA nu doar din datele statistice raportate periodic. Ei sunt aceste date statistice.

In spatele acestor cifre stau vieti omenesti, pline de durere si suferinta, demne de apreciere si atitudine echitabila. 1 decembrie, Ziua mondiala de lupta impotriva SIDA nu e o sarbatoare, ci un moment de bilant, unul de exprimare a solidaritatii cu persoanele infectate cu HIV, care au dreptul sa traiasca demn si normal. De mai bine un deceniu, Asociatia “Tinerii pentru Dreptul la Viata”, Balti acorda servicii directe persoanelor care traiesc cu HIV, pledeaza pentru o atitudine non-discriminatorie si pentru integrarea lor in viata sociala. In acest an, pentru a marca Ziua mondiala de lupta impotriva SIDA, Asociatia “Tinerii pentru Dreptul la Viata”, Balti in colaborare cu Primaria mun. Balti, Palatul Municipal de Cultura, asociatiile obstesti partenere si centrele sociale din mun. Balti desfasoara Campania “Sint tinar si optez pentru un Mod Sanatos de Viata”.

Evenimentele de baza din cadrul Campaniei:

Activitati de informare si sensibilizare a adolescentilor si tinerilor din institutiile de invatamint cu privire la aspectele asociate riscurilor de infectare si modalitatilor de protectie;

Iarmaroc, in cadrul caruia institutiile si organizatiile invitate vor comercializa produsele rezultate in urma atelierelor organizate cu beneficiarii (obiecte confectionate manual), iar resursele colectate vor fi donate unei familii afectate de HIV, cu situatie social-economica precara din mun. Balti;

Brain Ring tematic cu participarea studentilor Universitatii de Stat “A. Russo” din mun. Balti.

Evenimentele cheie ale Campaniei “Sint tinar si optez pentru un mod sanatos de viata” vor avea loc in incinta Palatului Municipal de Cultura, la 1 decembrie 2011 incepind cu orele 13.00.

Suportul financiar este asigurat de Fundatia SIDA Est-Vest din resursele GFATM.

Detalii la nr. de telefon: 0231 61472 sau protineret@yahoo.com

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: