RSS

Sănătatea are prioritate

02 apr.

„Sănătatea are prioritate”, susține echipa voluntarilor Asociației „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți. Fiind ferm convinși că fiecare om își are aportul său în făurirea unui viitor sănătos, cei 15 tineri activi au ieșit în piața „Vasile Alecsandri”, pentru a le aminti și altora că au dreptul la a fi informați, protejați și, respectiv, sănătoși.

De data aceasta,  activitatea de informare s-a înscris în lunarul de profilaxie a Tuberculozei și a luat forma unui flash mob. Primele acoduri ale melodiei „Недетскоевремя”au incitat mai mulți tineri care se plimbau pe piață și i-au făcut să se apropie. Unul cîte unul, voluntarii implicați în acțiune au ieșit din mulțimea adunată și s-au unit într-un dans comun, menit să atragă atenția a cît mai mulți spectatori.  Dansul a sfărșit pe neașteptate, iar voluntarii, amestecîndu-se din nou cu mulțimea, au început a răspîndi materiale informative, împlicîndu-se în discuții cu cei prezenți pentru a-i sensibiliza vizavi de ceea ce este Tuberculoza, care sunt căile de infectare și metodele de profilaxie. Simbolul activității au fost cutiuțe alb-verzi (confecționate de voluntari) în care toți cei informați au găsit mesajul „Stopează Tuberculoza pe durata Vieții”. Astfel au fost informate peste 100 persoane, prezente pe piață la acea oră.

Activitatea se înscrie în lunarul de combatere a tuberculozei, susținut de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: