RSS

Viaţa este o piesă de teatru iar noi actorii ei putem schimba scenariul

02 Apr

Activitatea de voluntariat mi-a oferit la începutul acestui an o nouă oportunitate – de a participa la Stagiul de instruire și elaborare a prezentării: Teatru Forum cu tematica ”Violența  domestică și traficul de finițe umane”. Asfel, împreună cu alți voluntari ai organizațiilor TDV/ ATIS am participat pe o perioadă de 7 zile la instruiea condusă de Oxana Buzovici, practician în Teatru Social, care ne-a modelat și ne-a pregătit pentru a crea ulterior o piesă bună. În elaborarea acesteia ne-am axat pe evenimente, situații reale, pe ceea ce se întîmplă cu părere de rău în societatea noastră la etapa actuală. Acum, suntem deja în faza prezentărilor produsului activității noastre, pe care le realizăm în instituțiile de învățămînt din mun. Bălți, cuprinzînd publicul cu vîrsta cuprinsă între 15-20 ani.

Prezentăm în scenă istoria unei tinere care după examenele de bacalaureat vrea să meargă la universitate, dar situația financiară și relațiile violente dintre membrii familiei nu-i pot permite acest lucru, și în acest moment sub îndrumarea pritenii, eroina ajunge la o agenție ce-i promite  studii gratuite peste hotare, de fapt, ea ajungînd să fie victimă a traficului de finițe umane. În esență acesta este mesajul cu care venim în fața tinerilor, și prin care încercăm să le arătăm momentele, situațiile riscante în care oricine poate îmbrăca masca eroului principal.

Ne bucurăm nespuns de mult cînd vedem că tinerii noștri sunt informați, cunosc realitatea și sunt gata să intervină în scenă și să schimbe ceva, ca finalul să fie unul fericit, intrînd și schimbînd ceva în scenă suntem siguri că vor fi capabili să schimbe ceva și în viața lor, căci „viața tot este o piesă de teatru iar noi actorii ei putem schimba scenariul”. Din numele întregii echipe pot să spun că  suntem satisfăcuți și impresionți de fiecare dată cînd ieșim în scenă, și ne mîndrim de faptul că prin ceea ce facem suntem eficienți în societate.

Tatiana LUNGU, coordonator de voluntari TDV/ ATIS

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: