RSS

Au plantat 300 de trandafiri în memoria celor răpuşi de HIV

30 apr.

În dimineaţa zilei de 27 aprilie, în centrul or. Cahul, de către un grup de tineri, ajutaţi de lucrătorii Primăriei Cahul, au fost plantaţi 300 de trandafiri,  în memoria persoanelor decedate de HIV/SIDA.
Trandafirii au fost plantaţi sub formă de panglică roşie – semnul de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV. Această activitate vine a comemora atât cele 25 de milioane de persoane care au decedat din cauza SIDA, cât și de a atrage, o dată în plus, atenţia întregii societăţi asupra acestei probleme prioritare de sănătate publică şi conştientizarea riscurilor acestei infecţii.
Svetlana Ciobanu, Coordonatorul Centrului Obştesc „Pas cu Pas” din Cahul, organizatorul acestei activităţi a declarat că „Tinerii vor putea admira frumuseţea trandafirilor, se vor putea gândi la viitorul cere îi aşteaptă şi poate le va ajuta să promoveze un mod sănătos de viaţă, să aibă nişte relaţii pure, curate şi să se gândească cât mai des la consecinţele unei vieţi amorale”.
Tinerii ne-au comunicat că trandafirii au fost plantaţi astăzi din  solidaritate faţă de cei bolnavi de HIV /SIDA  şi pentru a demonstra că toţi sunt egali în drepturi.
Scuarul proaspăt creat, în scurt timp, va putea bucura privirea  locuitorilor şi oaspeţilor oraşului Cahul.

Sursa: http://www.ziuadeazi.md

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: