RSS

Specialiştii din Moldova îşi îmbunătăţesc cunoştinţele în sănătatea sexual-reproductivă a adolescenţilor în Ankara, Turcia.

07 dec.

DSC_0839Curs de instruire „Acordarea serviilor comprehensive de sănătate sexual – reproductivă a adolescenţilor şi tinerilor din grupurile la risc”.

4 – 11 decembrie 2012, Centrul Internaţional a Copiilor din Ancara, Turcia

ICC, UNFPA, EECARO desfaşoară un curs de instruire a trainerilor în domeniul acordării serviilor comprehensive de sănătatea sexual reproductivă  pentru adolescenţii şi tinerii din grupurile la risc. La acest curs participă specialişti din Azerbaijan, Belarus, Bulgaria, Kazakhstan, Kyrgystan, Federaţia Rusă, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Turcia şi Moldova. Republica Moldova este reprezentată de Lina Osoianu, psiholog la Centrul de Sănătate Prienenos Tinerilor „ATIS”, Bălţi şi Oxana Ceban, şefa Centrului de Sănătate Reproductivă din Tiraspol.  Participarea la curs este asigurata de UNFPA.

Scopul cursului constituie consolidarea capacităților specialiştilor şi formarea profesională a lucrătorilor medicali din Asia Centrală și Europa de Est în domeniul asistenţei adolescenţilor. Cursul de instruire combină paradigma medicală, cu cea educativă şi de ocrotire a drepturilor  în vederea asigurării serviciilor şi intervenţiilor focusate asupra necesităţilor şi situaţiilor de dificultate în care, deseori, se pomenesc adolescenţii.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: