RSS

Studiu ,,Consilierea și testarea la HIV – opinii ale tinerilor”

17 ian.

baner-romFondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în colaborare cu organizațiile partenere, efectuează un studiu menit să analizeze practicile de testare la HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane) în rîndul adolescenților. Studiul analizează opiniile și experiența de testare la HIV  a adolescenților.

Chestionarul include întrebări referitoare la opiniile, eventual, experiențele personale legate de testarea la HIV a fiecărui respondent. Acesta cuprinde 77 de întrebări grupate în 22 de compartimente. Întrebările sunt închise și deschise. Întrebările la care respondentul poate alege mai multe variante de răspuns din cele propuse, mai are posibilitatea de a completa spațiul liber al opțiunii ”altele”, astfel obținem mai multe informații privind opiniile și experiența adolescentului în domeniul studiat. Deși adolescentul este rugat să specifice anumite informații generale (cum ar fi sexul, vîrsta, educația, practicile comportamentale), pentru ca ulterior să putem descrie asemănările grupului de adolescenți care au participat la sondaj, totuși pentru a asigura anonimatul, nu colectăm informații care să identifice personalitatea tînărului (data nașterii, nume, adresă). Completarea acestui chestionar durează în mediu 10-15 minute și poate fi realizată de la orice calculator cu acces la internet.

Chestionarul este accesibil în două limbi: română și rusă. Pentru fiecare variantă de chestionar a fost creat și cîte un baner care fiind accesat deschide pagina, unde adolescentul poate să răspundă direct la întrebările acestuia. Acestea sunt plasate pe paginile:  https://tdvbalti.wordpress.com/http://www.ligaaids.md/, http://www.lgbt.md/rus/, www.drognet.md.

Participarea la acest studiu nu implică nici un risc şi nu provoacă incomodăţi. Participarea este voluntară. Răspunsurile colectate vor servi la o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă tinerii în accesarea serviciilor de testare la HIV în rîndul adolescenților și elaborarea recomandărilor pentru a îmbunătăți disponibilitatea și calitatea serviciilor pentru testarea la HIV în rîndul adolescenților.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: