RSS

Numărul consumatorilor de droguri din Republica Moldova este în creştere

24 iun.

Numărul consumatorilor de droguri din Republica Moldova este în creştere. Potrivit datelor, la sfârşitul anului trecut, cifra celor care se droghează a ajuns la aproape 9700 de persoane. Peste 7.000 dintre acestea locuiesc în Chişinău şi aproape 1.000 la Bălţi.

Potrivit datelor Dispensarului Republican de Narcologie, în 2008 erau înregistraţi aproape 8.300 de consumatori, în 2009 – peste 8.800, un an mai târziu în jur de 9100, în 2011 – 9400 şi cu peste 250 de persoane mai mult anul trecut.

Mai mult de jumătate dintre narcomani au vârsta cuprinsă între 19 şi 30 de ani, iar 44 la sută au mai mult de 30 de ani. Totodată, cel mai tânăr consumator de droguri are 15 ani, iar cel mai în vârstă – 70.

Specialiştii spun că tinerii încep să consume stupefiante din cauza deficienţelor educaţionale. Majoritatea narcomanilor folosesc droguri de origine vegetală, preparate din mac sau cânepă. Reabilitarea şi tratamentul narcomanilor sunt gratuite. Pentru un caz tratat, statul cheltuieşte peste 5000 de lei.

Video la link-ul: http://www.publika.md/numarul-consumatorilor-de-droguri-din-republica-moldova-este-in-crestere_1461381.html?signed_request=

Sursa: www.publika.md 

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: