RSS

Acționează în scenă pentru securitate în viață

02 oct.

_MG_6359Data 30 septembrie, anul curent, a marcat începutul activităților de profilaxie a Traficului de ființe umane, bazate pe principiul unei piese interactive de teatru. Piesa dezvăluie în scenă istoria unei tinere care se confruntă cu dificultăți în familia sa biologică și fiind influiențată de semeni, hotărăște să plece peste hotare, astfel nimerind în Traficul de ființe umane.

Metoda utilizată în cadrul proiectului fiind – Teatrul Social, altfel cunoscută ca Teatrul celui Oprimat (TdO), care este o mişcare mondială a persoanelor ce folosesc teatrul ca instrument de schimbare socială. Fondatorul TdO, fiind renumitul regizor, dramaturg, teoretician, scriitor şi politician brazilian  Augusto Boal. Metoda permite comunicarea și interacțiunea cu publicul la nivel de intervenție: implicare și schimbare, prin oferirea diverselor modalități de soluționare a unei probleme sociale.

În activitatea sa Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” (TDV), Bălți utilizează deseori tehnici interactive de informare și sensibilizare, ce permit întărirea procesului educațional nonformal al tinerilor, care de cele mai dese ori au acces limitat la informație. Activitățile date se încadrează în formatul Campaniei naţionale „Săptămîna AntiTrafic”, astfel pe parcursul lunii octombrie vor fi realizate încă 10 reprezentări teatrale pentru tineri, în special tinerele din instituțiile profesionale și superioare de învățămînt din mun Chișinău, Bălți, dar și orașele Soroca, Ungheni, Dondușeni, Orhei și Drochia.

Proiectul dat este implementat de Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălți în baza Convencției de parteneriat cu:

  • Ambasada Franței în Republica Moldova
  • Ambasada Franței în România
  • Reprezentanța permanentă a Franței pe lîngă oficiul Națiunilor Unite și organizațiilor internaționale la Viena
  • Alianța Franceză în Republica Moldova și
  • Secretariatul Permanent al Comitetului Naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (în continuare Secretariatul Permanent)

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: