RSS

Asociația „Tineri pentru Dreptul la Viață”, Bălți pledează pentru Naloxon

14 nov.

YoCWn0b3tkIvioPl0MK2SwAsociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți pledează pentru  Naloxon care este utilizat pentru ameliorarea supradozei de opiacee.  

Supradozarea este una din cauzele de deces de bază și de multe ori trecute cu vederea, în rândul persoanelor care își injectează heroină sau alte opiacee.   Un antidot extrem de eficient pentru o supradoză de heroină sau alte opiacee este Naloxonul.

Naloxonul este un medicament sigur și eficient care scoate persoana din starea de supradoză opioidă. Naloxonul nu provoacă dependență și cu minim de instruire poate fi utilizat de către persoane fără instruire medicală.  

Niște studii recente realizate de către Philip Coffin a eficienței economice de livrare la domiciliu a naloxonei pentru a preveni supradoza în rîndul consumatorilor de droguri, indică faptul că astfel de programe sunt  un mod extrem de ieftin de a salva vieți. Distribuirea de naloxonă a fost foarte eficientă  din punct de vedere economic, fapt care au demonstrat toate investigațiile  – este nevoie de un cost mult mai mic comparativ cu multe intervenții în sănătate finanțate de stat.  

Prevenirea deceselor în rîndul consumatorilor de droguri este unul dintre sarcinile Asociației „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți. Prin urmare, Asociația participă activ în promovarea Naloxonului, inclusiv în informarea societății cu privire la existența unei metode efective de a salva vieți. În prezent, se lucreaza la editarea unei broșuri despre beneficiile Naloxonului, care va ridica nivelul  de cunoștințe al societății, astfel, fiind una din metode a reducerii ratei deceselor survenite în urma supradozării. Broșura va fi publicată la începutul anului 2014.    

Un rezumat al rezultatelor cercetărilor efectuate de către Philip Coffin se află aici

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: