RSS

Schimb de căldură sufletească

21 ian.

646x404 (1)21 ianuarie este considerată Ziua internaţională a îmbrăţişărilor (International Hug Day). Cu această ocazie nu ezitaţi să vă cuprindeţi colegii de serviciu, oamenii dragi şi restul persoanele care merg zgribuliţi pe stradă.

Sărbătoarea a apărut pentru prima dată, în Statele Unite, în anul 1986, şi se numea, iniţial, Ziua Naţională a Îmbrăţişărilor. În scurt timp, aceasta s-a răspîndit în toată lumea. Nimeni nu ştie, cui i-a venit ideea unei astfel de sărbători şi de ce este marcată anume pe 21 ianuarie. Se consideră, totuşi, că autorii ideii au fost studenţii.

Potrivit explicațiilor psihologilor, apariția unei sărbători de acest fel este strîns legată de nevoia oamenilor de afecțiune, siguranță, dragoste și confort interior.

Cercetătorii zic că odată cu procesul de îmbrăţişare cei doi sau mai mulți indivizi fac schimb de energie şi căldură. Asta contribuie la ridicarea imunităţii, stimulează sistemul nervos, ridică nivelul de hemoglobină în sînge dar şi ridică nivelul unui hormon care răspunde de atitudinea pozitivă faţă de lumea înconjurătoare.

Potrivit tradiției evenimentului, oricine poate îmbrățișa orice persoană, chiar și una necunoscută, iar legenda spune că în timpul unei îmbrățișări prietenești, oamenii fac schimb de căldură sufletească.

Sursa: http://www.allfun.md/, http://www.publika.md/, http://www.imparte.ro/

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: