RSS

Sporirea nivelului de competență profesională a lucrătorilor outreach – încă un pas către oferirea unor servicii calitative

27 ian.

UQGElVgCuyDSgnmASBiCsALa data de 23 ianuarie 2014, la Bălţi a avut loc seminarul de inițiere a unui curs de instruire dedicat lucrătorilor outreach  ai Asociației Tinerii pentru Dreptul la Viață, Bălți.

Cursul de instruire are ca scop sporirea nivelului profesional al lucrătorilor outreach și specialiștilor Programelor de Reducere a Riscurilor și se va promova săptămânal pe parcursul anului 2014.

Seminarul de inițiere a avut genericul ”Abordarea activității outreach și specificul oferirii serviciilor consumatorilor de droguri injectabile și lucrătoarelor sexului comercial” și a fost promovat de către coordonatorul activităților de grup și de către coordonatorul lucrătorilor outreach.

Pe parcursul întrunirii au fost identificate problemele cu care se confruntă consumatorii drogurilor injectabile și lucrătoarele sexului comercial, precum și identificarea soluțiilor ce pot fi oferite de către lucrătorii outreach în activitatea sa în teritoriu. În rezultatul seminarului a fost luată decizia de a fortifica în continuare activitatea grupului de iniţiativă  a consumatorilor de droguri injectabile cu scopul de a favoriza schimbări pozitive în viața lor. Unele dintre sarcinile definite drept prioritare ale acestui grup de inițiativă constituie acordarea suportului reciproc în încercarea de a depăși dependența de droguri şi a reduce riscurile asociate, dar şi participarea activă la implementarea programelor de reducere a riscurilor şi a celor de asistenţă psiho-socială.

Totodată, în cadrul acestei întruniri s-au stabilit temele ulterioare ce urmează a fi discutate în cadrul seminarelor ce urmează.

La instruirea promovată au participat 15 persoane – lucrători outreach şi specialişti programelor de reducere a riscurilor implementate de Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți .

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: