RSS

Iubirea este cea mai bună protecție

13 feb.

Ziua de 14 februarie marchează Ziua tuturor îndrăgostiților, dar în întreaga lume se marchează Ziua Internațională a Prezervativului, care vizează promovarea folosirii prezervativului ca mijloc de prevenire a sarcinii nedorite și a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS), inclusiv HIV.

Anul acesta, voluntarii Asociației „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți și Centrului de sănătate prietenos tinerilor „ATIS” se alătură acestei inițiative implicîndu-se activ în promovarea comportamentului sexual protejat. În acest sens, la data de 13 februarie, în centrul orașului Bălți, a fost desfășurată Acțiunea comunitară „Misia imposibilă – Dragostea este…”. 10 voluntari și 5 outreach au implicat mai mult de 160 persoane în diverse activități:

  • informare și publicitate a serviciilor Centrului de sănătate prietenos tinerilor „ATIS”, unde aceștia își pot face și un test expres la HIV;
  • informare despre Ziua Internațională a Prezervativului – rugîndu-i pe tineri să pronunțe în fața camerei video echivalentul cuvîntului prezervativ, dar în limba daneză – Svangerskabsforebyggendemiddel;
  • colectare de fonduri – astfel au fost adunați 450 lei (care ulterior vor fi utilizați în realizarea activităților cu copii din familiile afectate de HIV/SIDA);
  • colectare a părerilor despre ce este Dragostea. Mai jos vă prezentăm unele păreri expuse de 30 de tineri intervievați: Dragostea este… cel mai feumos și nemaipomenit sentiment, care aduce copii și familie. Dragostea e tunci cînd știi că cineva permanent se gîndește la tine, un sentiment puternic dintre două persoane, cînd totul e bine. Любовь это –  проводить каждую минуту с любимым человеком, симпатия, притяжение, страсть,  взаимопонимания, а также ценить любимого, дарить друг другу добрые чувства, счастье и секс, dar au fost și persoane care au afirmat că Dragostea este… scurgere de bani, suferință, „0” – adică nimic.

Cu toate acestea Dragostea rămîne a fi cea mai bună protecție. Deci Iubiți-vă și protejați-vă cu Svangerskabsforebyggendemiddel!!!

Activitate realizată cu susținerea financiară primită în cadrul proiectului regional UNICEF realizat cu suportul Uniunii Europene “Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: