RSS

În Ungheni serviciile de consiliere și testare la HIV devin mai accesibile

20 mart.

7tnRA0kVtkqae9bfnADNFwLa 19 martie 2014 Asociația ”Tinerii Pentru Dreptul la Viață”, Bălți a organizat în or. Ungheni un atelier de lucru cu scopul fortificării mecanismului de referire între serviciile de prevenire, consiliere și testare voluntară la HIV adresate adolescenților cu risc sporit de infectare cu HIV. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului regional UNICEF, realizat cu suportul Uniunii Europene ”Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”.

 Atelierul și-a propus,  în primul rând, să identifice serviciile psiho-medico-sociale adresate tinerilor, existente în or. Ungheni și să stimuleze relațiile de colaborare dintre serviciile de consiliere și testare la HIV, serviciile de sănătate prietenoase tinerilor și asociațiile obștești. La acest atelier au fost invitați diverși actori sociali: psihologi, asistenți sociali, medici (psihiatru, dermatovenerolog, infecționist și narcolog), specialiști din cadrul Centrului de  Sănătate Prietenos Tinerilor  ”Impuls”, biroul de Probațiune, reprezentanți ai Direcției Învățământ și alți specialiști care, activează cu adolescenţii şi tinerii, în special cu cei vulnerabili.

 Pe parcursul activității atelierului au fost lansate dezbateri aprinse, participanții fiind extrem de mult interesați de problemele de sănătate cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova. Unii din participanți au recunoscut că până la moment nu cunoșteau despre existența Centrului de  Sănătate Prietenos Tinerilor  ”Impuls”,, Centrului de Tineret ”Flacăra” și altor centre care activează cu tinerii. Toți au rămas încântați de faptul că în orașul lor există asemenea servicii bine organizate și accesibile tinerilor.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: