RSS

Asociaţiile obşteşti afirmă că Reducerea Riscurilor funcţionează şi solicită suportul APL pentru prevenirea noilor cazuri de infectare cu HIV

12 mai

candle-light-multiple-candlesZiua internaţională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, care mai este numită şi Ziua Lumânărilor Aprinse, este una dintre cele mai importante mişcări împotriva infecţiei HIV/SIDA.

Ziua lumânărilor aprinse este organizată în a treia duminică din luna mai, se organizează pentru a onora vieţile pierdute şi influenţează conştiinţa socială referitor la HIV/SIDA. Ziua lumânărilor aprinse este mai mult decât o simplă comemorare. Aceasta oferă oportunităţi pentru dezvoltarea liderismului, politicilor de pledoarie, parteneriatelor mobilizarea comunităţii.

În această ordine de idei, anul acesta, pentru a marca Ziua internaţională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, Uniunea pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor îşi propune să sensibilizeze Administraţiiile publice locale din mun. Bălţi, mun. Chişinău, or. Orhei, or. Soroca şi or. Donduşeni cu privire la importanţa suportului, inclusiv financiar oferit programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile din bugetul local. Programele respective se implementează în baza Strategiei Reducerea Riscurilor, care constituie o abordare de ocrotire a sănătăţii publice prin intervenţiile de minimalizare a riscurilor de infectare cu HIV, hepatite virale, alte maladii sociale şi reducerea consecinţelor nefaste ale consumului de droguri atît la nivel individual cît şi la nivel social.

La Bălţi, acţiunea de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, în acest an cu genericul „Reducerea Riscurilor funcţionează-asiguraţi finanţarea” se organizează în parteneriat cu Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” la data 16 mai, ora 15.00-17.00 pe Piața Independenței, spațiul din fața Primăriei municipiului Bălți

În cadrul acţiunii, reprezentanţii asociaţiilor obşteşti vor iniţia discuţii cu primarul, vice-primarii, şefii de direcţii pentru a le convinge cu privire la urgenţa şi importanţa susţinerii finaciare, cel puţin parţiale a activităţilor de profilaxie HIV în grupuri specifice de populaţie: Acţiunea va fi însoţită de distribuirea materialelor informaţionale şi elemente interactive (Marșul Tăcerii).

Programele de reducere a riscurilor asociate consumul de droguri injectabile în mun. Bălţi funcţionează începînd cu anul 2000 şi anual oferă servicii de informare, consiliere şi suport pentru mai mult de 1100 consumatori de droguri. Studiul de analiză cost beneficiu, realizat în anul 2012, a demonstrat faptul că acest program, implementat în mun. Bălţi, or. Ungheni şi or. Făleşti prin serviciile sale de schimb de seringi, oferire de prezervative şi consiliere a prevenit în perioada anilor 2007-20011 peste 1000 cazuri noi de HIV la doar 50,5 USD investiţii per caz prevenit.

Pentru detalii adiţionale contactaţi

Uniunea pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor

Tel.: 0231 61472

Mail: protineret@yahoo.com

Ala Iațco, Președinte 

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: