RSS

Ziua Lumânărilor Aprinse la Dondușeni

04 iun.

asLa 9 mai, ziua Europei, Asociația obștească „Tinerele femei Cernoleuca” a realizat o acțiune comunitară dedicată Zilei de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, denumită „Generația sănătoasă – ești informat ești protejat!”. Activitățile din cadrul acțiunii au fost desfășurate în Zona de odihnă și pe Piața centrală (Consiliul Raional) a orașului Dondușeni, cu implicarea a mai mulți actori sociali: Consiliul Raional, Secția Cultură, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor și Primăria or. Dondușeni.

Organizatorii, angajații și voluntarii instituțiilor sus menționate au desfășurat diverse activități creative cu scop de a informa comunitatea și sensibiliza opinia publică cu privire la riscurile de infectare cu HIV, în special pentru grupurile cu risc sporit de infectare. Mai mult de 30 de tineri au participat la Concursul Desenilor dedicat tematicii de comemorare a persoanelor decedate de SIDA. Tinerii au avut posibilitatea să aleagă unde vor desena, astfel au fost realizate desene pe asfalt, iar pentru cei mai îndrăzneți – pe maiouri. Participanții concursului, peste 300 de tineri au beneficiat de sesiuni interactive de informare și materiale informaționale, oferite de echipele de voluntari outreach.

În seara aceleiași zile, adolescenții și tinerii au fost invitați să aprindă lumînări în memoria persoanelor decedate de SIDA, creînd cu ele simbolul solidarității – panglica roșie. Doritorii au avut posibilitatea să noteze slogane și mesaje de susținere și solidaritate persoanelor ce trăiesc cu HIV și familiilor afectate de SIDA, pe lampioane care într-un tîrziu au fost lansate în cer.

Evenimentul a fost unul inedit, adunînd tineri din mai mult de 12 clase liceale. Tinerii fiind entuziasmați de ceea ce se întîmplă, au făcut poze pe fonul panglicii și s-au implicat la maximum în activitățile propuse.

Activitatea a fost realizată cu suportul proiectului regional UNICEF și Uniunii Europene “Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: