RSS

Sute de seringi folosite nu mai sunt un pericol pentru bălțeni

31 Iul

seringiAtunci când sunt bine gestionate, deșeurile infecțioase prezintă un risc scăzut pentru sănătatea publica. Însă, din păcate, încă putem întâlni, ocazional, ace aruncate, seringi si alte obiecte sau materiale contaminate cu sânge sau lichide biologice, aruncate în locuri publice populate sau mai puțin populate.

Pentru persoanele care din întâmplare pot veni în contact cu aceste obiecte există un pericol de contaminare cu maladii infecțioase grave, așa cum sunt  hepatita și HIV, etc.

Astfel, la data de 25 iulie anul curent, o echipă de angajați, voluntari și beneficiari ai Asociației ”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți s-au deplasat prin orașul Bălți pentru colectarea materialelor de injectare abandonate şi apoi distrugerea prin incinerare a acestor materiale.

Asociația ”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți organizează astfel de acțiuni regulat, de câteva ori pe an cu scopul de a preveni infectarea accidentală a populaţiei, prin seringi abandonate de către consumatorii de droguri pe spaţiul public al orașului Bălți cu boli transmisibile parenteral (prin ac).

Fiind respectate normele de protecție și de igienă în vigoare, timp de 2 ore au fost colectate  peste 700 seringi care au fost depozitate în ambalaje speciale și ulterior au fost incinerate.

Asociația ”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți atenționează că e foarte important să acordăm o atenție sporită deșeurilor infecțioase și să semnalam orice acumulare neconforma, pentru prevenirea infectării oamenilor și degradarea mediului.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: