RSS

Lucrătorii programelor de prevenire HIV din Bălți chemați să salveze vieți

02 oct.

lOeA8WouBQU9gYNLnLT0PAStopul cardiorespirator poate apărea la oricine – la nou-născuţi, la persoanele cu vârste înaintate, având o mulţime de cauze medicale sau traumatice – accidente, electrocutări, intoxicaţii, corpi străini și în special la persoanele consumatoare de droguri ca rezultat al supradozelor. În consecinţă, oricine poate veni în contact cu o victimă cu stop cardio-respirator, dar în mod special lucrătorii programelor de prevenire HIV in mediul grupurilor cu risc sporit de infectare (programe de reducere a riscurilor). În asemenea cazuri, este extrem de importantă cunoașterea măsurilor de acordare a primului ajutor până la sosirea ajutorului medical calificat.

Astfel, la 30 septembrie 2014 în incinta Centrului de asistenta integrata a consumatorilor de droguri al Asociatiei”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți,  a avut loc sesiunea de instruire „Acordarea primului ajutor medical în caz de stop cardio-respirator”, inițiat de către Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN).

Scopul instruirii a constituit pregătirea personalului asociatiilor în acordarea primului ajutor în caz de stop cardiac și respirator. În calitate de trainer a fost implicat un specialist din cadrul Centrului de instruire al Serviciului de asistenta medicala urgenta, care a oferit atât setul teoretic de informație, cât și instruire practica.

Participanții la instruire s-au familiarizat cu modelul și etapele intervenției primare de prim-ajutor, au practicat tehnici de masaj indirect al cordului și respirație artifiicială, precum și acordarea primului ajutor în caz de asfixiere și obturație laringiană.

În final, participanții au apreciat relevanța subiectului, au menționat importanța competențelor dobândite, au apreciat lucrul specialistului și  calitatea instruirii.

Organizatorii instruirii rămân cu speranța că datorită cunoștințelor dobândite, mulți din lucrătorii Programelor de reducere a riscurilor vor reuși să ofere ajutorul necesar pina la sosirea asistentei medicale specializate, astfel contribuind la salvarea de vieti.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: