RSS

„Cercul de solidaritate” acționează în mun. Bălți

21 oct.

IMG_5226La data de 20 octombrie anul curent, Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață” filiala Bălți (asociația „TDV” filiala Bălți) a avut plăcerea să primească în vizită de studiu participanții „schimbului de experiență” din cadrul proiectului „Teritoriul adolescenței: liber dar protejat”, specialiști principali în problemele social-educative și comunitare (DPDC), pedagogii din Centrele Comunitare pentru Copii și Tineri (CCCT) din sectoarele mun. Chișinău, la fel și reprezentanții direcțiilor de asistență socială şi protecţia familiei din Călărași și Hîncești și reprezentanți proiectului „Teritoriul adolescenței: liber dar protejat” care au organizat acest eveniment.

Vizita s-a axat pe prezentarea modelului de parteneriat între APL, serviciile sociale, medicale și educaționale existente şi ONG-urile de tineret din mun. Bălţi, așa numitul „cerc de solidaritate”, ce își centrează activitatea pe adolescenții și tinerii în special vulnerabili, întru prevenirea și reducerea situațiilor de risc.

În cadrul vizitei, asociația „TDV” filiala Bălți a prezentat serviciile pe care le oferă în lcrul cu adolescenții și tinerii în special vulnerabili și la risc de infectare, oferite în baza proiectului regional UNICEF realizat cu suportul Uniunii Europene „Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”. La fel au fost vizitați și partenerii „cercului de solidaritate” Centrul de sănătate prietenos tinerilor „ATIS” și Instituția publică „Centrului de primire a copiilor în regim de urgență „Evrica”.

Vizită de studiu similară a fost realizată și în 5 septembrie 2014, la care la fel au participat profesioniști practicieni ce prestează servicii adolescenților aflați în situații de risc și familiilor lor, pentru a îmbunătăți serviciile și politicile comunitare destinate adolescenților în situație de risc și În scopul de a  prelua practici de lucru în domeniul asistenţei stradale, implementate de către Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” filiala Bălți.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: