RSS

2013 – 2014

Proiectul: „Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”

(aprilie 2013 – decembrie 2014)

2009.06.11_001Scopul: Sporirea accesului adolescenților, în special a celor vulnerabili la servicii, testare și consiliere voluntară confidențială și anonimă la HIV  și realizarea referirii la servicii integrate de prevenire, informare, tratament,  îngrijire și suport.

Obiective:

  1. Ajustarea actelor legislative și normative cu scopul eliminării barierelor la servicii de prevenire, testare, inclusiv testare rapidă, suport, îngrijire și servicii outreach adaptate la necesitățile adolescenților, în special a celor vulnerabili;
  2. Sporirea capacităților prestatorilor de servicii (guvernamentali și non- guvernamentali)  în prestarea serviciilor de prevenire, testare, inclusiv testare rapidă, suport, îngrijire și servicii outreach adaptate la necesitățile adolescenților, în special a celor vulnerabili;
  3. Elaborarea și implementarea mecanismului de colaborare intersectorială între diferiți prestatori de servicii și stabilirea referirii și însoțirii active la serviciile relevante a adolescenților vulnerabili;
  4. Fortificarea colaborării regionale și parteneriatului în prestarea serviciilor adolescenților vulnerabili.

Grupul ţintă:

  • Asociaţii Obşteşti şi serviciile de sănătate prietenoase tinerilor din 5 localităţi vizate de proiect, alţi prestatori de servicii de ocrotire a sănătăţii din localităţile vizate de proiect;
  • Sistemul de educatie şi sănătate din cele cinci comunităţi vizate de proiect: mun. Bălţi. Or. Rezina şi or. Donduşeni, or. Ungheni şi or. Cimişlia.

Beneficiari direcţi:

  • Tinerii cu vîrsta cuprinsă între 10-24 ani;
  • Adolescenţii vulnerabili şi cei din grupurile de risc cu vîrsta cuprinsă între 10-19 ani.

Suport financiar: Proiect regional UNICEF, realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Proiectul: „Activităţi de prevenire, identificare timpurie şi referire pentru tratament TB a grupurilor la risc în mun. Bălţi”

(tot parcursul anului 2013)

Obiective:

  1. Creşterea nivelului de identificare timpurie, referire către diagnostic şi menţinere în tratament a persoanelor cu TB din  mediul utilizatorilor de droguri injectabile din mun. Bălţi prin utilizarea potenţialului programului de reducere a riscurilor implementat de Asociaţie în această localitate.
  2. Fortificarea mecanismului de cooperare între Programul de Reducere a Riscurilor şi serviciile de control şi tratament a Tuberculozei în mun. Bălţi.

Beneficiari: utilizatori de droguri injectabile (UDI)

Suport financiar: Fundația Soros-Moldova

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: