RSS

ACȚIUNE de comemorare a peste 500 de bălțeni, UCIȘI de HIV/SIDA

20 Mai


_MG_0330Mai bine de 500 de locuitori ai orașului Bălți, care au murit între anii 1992-2013 răpuși de HIV/SIDA și bolile asociate, au fost comemorate în „capitala de nord”. Acțiunea a fost organizată de membrii și voluntarii Asociației „Tineri pentru Dreptul la Viață”, în centrul localității, în fața sediului Primăriei Bălți, informează HotNews.md. 

Acțiunea a cuprins un șir de activități, inclusiv desene pe asfalt și graffiti; concursuri de întrebări și răspunsuri pe tema HIV/SIDA; discuții publice despre situațiile de risc în contextul HIV/SIDA ș.a. Un „Marș al lumânărilor aprinse” a fost organizat în centrul localității în vederea sensibilizării opinia publică în legătură cu problematica HIV/SIDA în localitate.

Acțiunea de comemorare a victimelor HIV/SIDA este parte a Caravanei Auto „Pentru Viață”, organizată la nivel naţional de Asociația „Inițiativa Pozitivă”. În regiunea de nord, implementatorul activităților este Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”. Până la finele lunii mai, în Bălți vor fi organizate câteva traininguri, precum și o ceremonie de premiere („Panglica Roșie Nord”) a celor mai active organizații neguvernamentale și instituții din nordul țării în domeniul prevenirii HIV/SIDA.

Municipiul Bălți rămâne localitatea cu cei mai multe persoane bolnave de SIDA – 1054 de oameni. În ultimele două decenii, în „capitala de nord”, SIDA a ucis peste 500 de persoane, potrivit datelor Asociației „Tineri pentru Dreptul la Viață”.

În R. Moldova, maladia SIDA a făcut în jur de 1800 de victime umane. Potrivit datelor oficiale, în R. Moldova sunt puțin peste 8500 de purtători ai virusului HIV, dar, se presupune că numărul real al acestora ar fi de două ori mai mare.

Sursa: http://hotnews.md/

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: